Alma 23

Studentenrestaurant Alma Gasthuisberg

Lik uw baarden: eten in ‘den Alma’ in Leuven wordt nooit meer als voorheen. De nieuwe huisstijl die wij voor Alma uittekenden, prikkelt en speelt. ‘Alma takes a trip, eat a plate of colour!’ klinkt het in het filmpje dat we op de sociale media lanceerden.

Het restaurant op de Gasthuisberg is het eerste dat wordt omgedoopt in Alma-nieuwe-stijl. We kleurden het restaurant in als een ‘playground’.

Iconic

Grote wandvullende collages met een knipoog naar Monty Python. Ze zorgen voor ‘instagrammability’.

Op de grond: speelse lijnen die doen terugdenken aan je sportzaal. Op de muren: grote collages met een knipoog naar Monty Python. Zorgen de beeldwanden voor ‘instagrammability’ – een originele selfie gris je nu ook mee in de Alma – de vloermarkeringen zijn vooral praktisch: ze geven aan hoe je efficiënt kan aanschuiven.

Een digitaal scherm in opvallend groen afficheert welk specialleke de Alma-kok vandaag uit zijn mouw schudt. Diezelfde kleur zie je weerspiegeld op de togen en op de grond: groene vlakken leiden je naar de open keuken. In de nieuwe Alma kunnen studenten en medewerkers niet alleen samen eten, maar ook samenwerken, workshops en zelfs optredens organiseren. Het leercentrum met restaurant is een ontwerp van 360 architecten uit Gent. Samen met de architecten, de studenten en de medewerkers van KU Leuven en ALMA dachten we dit totaalconcept uit, tot in elk detail. In zitbanken en togen, servies en dienbladen, verpakkingen en zelfs tattoos: Alma begint aan een tweede leven.

Alma 27
Alma sfeer2

Het gebruik van kleur zorgt voor intuïtieve wayfinding. Gerechten in het sas linken naar gekleurde togen en kleurvlakken op de grond. De vloermarkeringen zijn vooral praktisch: ze geven aan hoe je efficiënt kan aanschuiven.

Alma work1
Stalen
Alma Quiz 02

Speelse aanduidingen duiden waterkraantjes aan.

Alma takes a trip, eat a plate of colour!’
Borden2
Borden1
Borden3
Alma 18

17 verschillende dienbladen. Collector items? Een eigen kleurrijk en speels servies

Alma eten
Alma 22

Een zebrapad loopt dwars door de Alma en deelt de ruimte optisch in twee. Tijdens de spitsuren kunnen er ongeveer 1000 studenten gelijktijdig in Alma terecht. Zonder twijfel ons drukst bezochte project!

Wij en geselecteerde partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologie als aangegeven in het cookiebeleid. U kunt toestemming geven voor het gebruik van deze technologie door deze kennisgeving te sluiten.

Bailleul ontwerpbureau wordt wondering