SCK header2

Belevingsexpo SCK CEN, TABLOO

In de belevingsexpo van SCK CEN, onderdeel van TABLOO, dompelen we bezoekers onder in de boeiende wereld van nucleair onderzoek. In het parcours maken bezoekers sprongen in de tijd: welke nucleaire toepassingen zullen binnenkort deel uitmaken van ons dagelijkse leven? Hoe draagt het nucleair onderzoek bij aan een betere diagnose en behandeling van kanker? En wat brengt de toekomst? Met een industriële look, LED-lijnen, paarse accenten en sprekende projecties creëren we een cleane, bijna futuristische sfeer.

De sobere structuren sluiten aan bij de betonnen muren en het strekmetalen plafond van het gebouw. Ze verdelen de ruimte en creëren interessante zichtlijnen.

De sobere structuren sluiten aan bij de betonnen muren en het strekmetalen plafond van het gebouw. Ze verdelen de ruimte en creëren interessante zichtlijnen.

Visueel, interactief en helder

Steeds meer mensen genezen van kanker. Ioniserende straling speelt daarbij een belangrijke rol. Bezoekers ervaren hoe het nucleair onderzoek van SCK CEN bijdraagt aan een betere diagnose en behandeling. Met een projectie op een pop laten we zien hoe kanker bestreden wordt en welke rol SCK CEN hierin speelt.

Innekegebruers bedrijfsfotografie Tabloo dessel expoo2 bailleul ontwerpbureau 27
SCK CEN 1
Innekegebruers bedrijfsfotografie Tabloo dessel expoo2 bailleul ontwerpbureau 33

Bezoekers kunnen zelf aan de slag met interactieve simulaties van hoogtechnologische machines en verbazen zich hierover. Ze ervaren de drive van de wetenschappers en luisteren naar het menselijke verhaal achter de wetenschap.

Innekegebruers bedrijfsfotografie Tabloo dessel expoo2 bailleul ontwerpbureau 18

In de lades van de onderzoekskast ontdek je wat SCK CEN te zoeken heeft onder de grond, in de ruimte, op je bord of in het haar van Napoleon.

Innekegebruers bedrijfsfotografie Tabloo dessel expoo2 bailleul ontwerpbureau 96

De BR2 reactor is een essentiële schakel in de productie van zonnepanelen, elektronica voor hernieuwbare energie en radio-isotopen voor medisch gebruik.

Innekegebruers bedrijfsfotografie Tabloo dessel expoo2 bailleul ontwerpbureau 44

Hier kan je de reactor zelf opstarten en zie je de maquette boven jou oplichten.

Innekegebruers bedrijfsfotografie Tabloo dessel expoo2 bailleul ontwerpbureau 47

Met joysticks bestuur je een robotarm en leer je hoogradioactief materiaal op een veilige manier vastnemen.

Moeilijke materie op mensenmaat

Samen met gedreven experts vertaalden we de wetenschappelijke verhalen op een menselijke manier. Bezoekers worden getriggerd door verrassende vragen en beluisteren getuigenissen van Frank De Winne, een verpleegster, een onderzoeker, een PHD student en een STEM leerkracht.

Innekegebruers bedrijfsfotografie Tabloo dessel expoo2 bailleul ontwerpbureau 55

Quotes en vragen zetten bezoekers aan het denken.

Innekegebruers bedrijfsfotografie Tabloo dessel expoo2 bailleul ontwerpbureau 102

Ook de verre toekomst komt aan bod. Je leert er wat de verschillende toepassingen van onderzoeksproject MYRRHA zijn.

Deze expo biedt het vervolg op de eerste expo in Tabloo over radioactiviteit en het beheer en berging van radioactief afval.

Wij en geselecteerde partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologie als aangegeven in het cookiebeleid. U kunt toestemming geven voor het gebruik van deze technologie door deze kennisgeving te sluiten.

Bailleul ontwerpbureau wordt wondering