Gentbrugse Meersen3

Infodragers Gentbrugse Meersen

De Gentbrugse Meersen is met zijn 240 hectare natuurgebied een van de vier grote groenpolen in Gent. Met zijn slagzin ‘Voor elk wat wilds’ trekt de Gentbrugse Meersen voluit de kaart van de ongerepte natuur, midden in de stad. Waar het gebied grenst aan woonwijken, ligt de klemtoon op spelen, sporten, picknicken, tuinieren. Hoe dieper je de Meersen intrekt, hoe ‘wilder’ de natuur.

Gentbrugse Meersen

Grote markering aan de hoofdtoegang tot het gebied

In de signalisatie zetten we verder in op dit spel van stedelijk en natuurlijk. We ontwikkelden een volledige signalisatie-familie: hoofdbakens, buurtbakens, wegwijzers, routepaaltjes en infoborden. Voor alle infoborden kozen we een mix van hout en staal. Wegwijzers in recreatiegebied zijn van staal. In de natuur heeft hout de boventoon. Infoborden aan toegangspoorten combineren de twee materialen.

Bijzonder detail: in dit natuurgebied mag je van de paden af, de ‘wilde natuur in’. Onze wegwijzers gidsen je naar de bewoonde wereld terug.

Gentbrugse Meersen7
Gentbrugse Meersen4
01 Gentbrugse Meersen

Ontwerptekening van de volledige signalisatie-familie.

Gentbrugse Meersen2
Gentbrugse Meersen 11
Gentbrugse Meersen6

Informatieborden met korte teksten en leuke weetjes aan een picknickplek.

03 Gentbrugse Meersen

Wij en geselecteerde partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologie als aangegeven in het cookiebeleid. U kunt toestemming geven voor het gebruik van deze technologie door deze kennisgeving te sluiten.

Bailleul ontwerpbureau wordt wondering