Giels Bos activatie fun SHS9254

Oase. Zintuiglijke ruimtes voor Het GielsBos

Het GielsBos is een veilige en geborgen thuis voor kinderen en volwassenen met een mentale en/of fysieke beperking. Hier zijn de begeleiders steeds op zoek naar nieuwe en betere manieren om hun cliënten zo goed mogelijk te kunnen opvangen. Wij richtten voor hen een paviljoen in met drie zintuiglijke ruimtes.

Oase Gielsbos inkom4
Oase Gielsbos inkom3

In deze ruimtes willen we de cliënten stimuleren of net tot rust brengen. Er zijn drie zones: de beleefoase, de speeloase en de stille oase. Begeleiders krijgen in deze ruimtes de tools aangereikt om hun cliënten te voeden, doen lachen en prikkelen, uit te dagen of net tot rust te brengen.

In ons ontwerp besteedden we veel aandacht aan de esthetiek en mooie materialen. Een aangename sfeer en mooie beleving zijn voor mensen met een fysieke of mentale beperking minstens even belangrijk als voor mensen zonder beperking. In al onze projecten zetten wij sterk in op integrale toegankelijkheid, maar in Het GielsBos trekken we dit nog verder door.

Welkom in een oase van spel en rust

De beleving start al aan de voordeur. Van zodra de cliënten binnenkomen in het paviljoen, worden hun zintuigen geprikkeld.

Het Giels Bos beleefoase4

Spel en beweging staan centraal. Cliënten gaan aan de slag met kleurrijke en speelse elementen.

Spel en beweging in de beleefoase

In deze ruimte staan spel en beweging centraal. De hartslag gaat hier omhoog! Cliënten gaan aan de slag met zowel fysieke als digitalespelelementen. Naar gelang hun mogelijkheden bouwen en puzzelen ze met kleurrijke zitelementen of spelen ze met een gordijn van linten of met gekleurde ballen.

Via digitale interacties gaan ze in competitie met anderen of verplaatsen ze zich in een virtuele wereld.

Het Gielsbos activatie
Giels Bos Oase beleefoase9 crop
Een aangename sfeer en mooie beleving zijn voor mensen met een fysieke of mentale beperking minstens even belangrijk als voor mensen zonder beperking.
Het gielsbos 1200x328px 15

Een grote interactieve wand nodigt uit tot spel en zelfs competitie.

Sterren in de speeloase

In deze ruimte worden de cliënten echte sterren. Ze komen binnen in de backstage waar ze zich kunnen verkleden. Er is plaats voor theater en dans. Met een grootse projectie en kwalitatieve geluidsinstallatie toveren de begeleiders een theaterdecor, een winters tafereel tevoorschijn of bouwen ze de ruimte om tot dans- of filmzaal.

Giels Bos Oase speeloase8
Giels Bos Oase speeloase3
Begeleid door gitaarmuziek zingen cliënten en begeleiders samen kampliedjes bij een projectie met een knetterend haardvuur.
Giels Bos Oase speeloase1
Innekegebruers bedrijfsfotografie Oase Gielsbos Bailleul ontwerpbureau 20
Giels Bos Oase speeloase6

Rust in de stille oase

De bezoekers komen hier tot rust. Dat is minder evident dan het lijkt. Het kan soms een half uur duren tot ze effectief kunnen ontspannen. We zorgden voor 4 intieme cocons. Er is een waterbed waarop ze naar projecties kunnen kijken; een trilvloer waarop ze muziek kunnen voelen; een schommel waarin ze zachtjes kunnen wiegen en een cocon met zitkussens van verschillende grootte en afwisselende texturen.

Het Giels Bos relaxatie

De stille oase is een plek waar cliënten tot rust kunnen komen, op een waterbed, een grote schommel of tussen kussens met verschillende texturen. Iedere cocon heeft zijn eigen sfeer en typerende kleur. Dankzij een centraal bedieningspaneel is het voor de begeleiders gemakkelijk om de sfeer te bepalen aan de hand van licht en muziek.

Giels Bos stille oase 03
Giels Bos stille oase 02
Giels Bos stille oase 01

Go for gold!

Op 22 januari 2020 reikte Flancers DC de Henry van de Velde Awards uit in het prachtig kader van de BOZAR. Onze innovatieve en multidisciplinaire aanpak tijdens het designproces werd beloond met één van de 12 Golden Awards, binnen de categorie Collaborative. We zijn onze partners van Het GielsBos, Vanhout.pro en Create enorm dankbaar voor deze bijzondere samenwerking.

Benieuwd welk Vlaams designtalent nog in de prijzen viel? Neem een kijkje op de website of bezoek de gratis tentoonstelling, nog tot 29 maart 2020 in de Foyers van de BOZAR.

Wij en geselecteerde partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologie als aangegeven in het cookiebeleid. U kunt toestemming geven voor het gebruik van deze technologie door deze kennisgeving te sluiten.

Bailleul ontwerpbureau wordt wondering