Snijders Rockoxhuis 2 muziekkamer RT

Snijders&Rockoxhuis

Antwerpen is met het Snijders&Rockoxhuis een trekpleister rijker. Eigenaar KBC stelt al jaren zijn kunstcollectie tentoon in het 17e-eeuwse woonhuis van oud-burgemeester Nicolaas Rockox. Nu voegt het daar ook het huis van de buren aan toe: het statige pand van kunstenaar Frans Snijders. De collectie is verrijkt met schitterende bruiklenen.

Onze uitdaging? De historische huizen samen laten schitteren in een eigentijds verhaal. Bezoekers met frisse blik de verzameling topwerken van Vlaamse meesters helpen (her)denken en het 17de-eeuwse Antwerpen tot leven brengen.

Snijders Rockoxhuis01

Een portret van Nicolaas Rockox verwelkomt de bezoeker.

In de jaren 1620 kwam Frans Snijders naast Nicolaas Rockox wonen in de Keizerstraat. Twintig jaar lang waren ze buren. Beiden zijn spilfiguren voor Antwerpen: de één als burgemeester, de ander als kunstschilder. Het vernieuwde Snijders&Rockoxhuis ademt opnieuw de sfeer van toen.

Geen wandteksten of bijschriften hier. We houden het huiselijk, met warme kleuren en verlichting. Alle aandacht gaat zo naar het historische interieur, de kunstwerken en objecten. Bij je bezoek krijg je een tablet mee: richt het scherm naar een kunstwerk, en de duiding verschijnt vanzelf. Barok met een vleugje magie, met dank aan beeldherkenning en augmented reality. In de audiogids nemen Frans Snijders, Nicolaas Rockox en zijn vrouw Adriana je mee op een persoonlijke rondleiding door hun huis.

Snijders Rockoxhuis02

Een theatraal effect in het voormalige atelier van Frans Snijders: via coulissen trekken we de aandacht naar een topwerk van Snijders.

Snijders Rockoex simulatie van de applicatie2
It is a small museum in size but wonderful. It is the old house of the mayor and friend to Rubens. They recently renovated and did a very good job. The tour with the iPad is a little masterpiece, you get a lot of info and it is super easy to use.
Testimonial Tripadvisor
Snijders Rockoxhuis05

Jordaens schilderde dit portret van een huishoudster. Wij laten haar nieuwsgierig naar buiten kijken door het keukenraam.

Snijders Rockoxhuis08

Het 17e-eeuwse kunstkabinet in een hedendaags jasje. Schilderijen, beeldjes en curiosa wisselen elkaar af.

Snijders Rockoxhuis06

De jacht: plezier en vertier voor rijken. De oude jachtwapens lijken wel te zweven op uiterst fijne sokkels.

Snijders en Rockox

Ontdek de spreekwoorden van Bruegel. Welke gebruik je vandaag nog? Spelletjes zoals 'zoek de billen' halen het kind in ons boven.

Snijders Rockoxhuis 2 muziekkamer

De muziekinstrumenten van het Vleeshuis tonen een onzichtbaar ensemble van de muzikale familie Duarte.

Wij en geselecteerde partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologie als aangegeven in het cookiebeleid. U kunt toestemming geven voor het gebruik van deze technologie door deze kennisgeving te sluiten.

Bailleul ontwerpbureau wordt wondering