Sint Bernardus Brouwerij 01

St.Bernardus Brewery Tour

Sinds 1946 is brouwerij St.Bernardus een begrip in de Westhoek, en vér daarbuiten. Aan de Trappistenweg in Watou worden bieren van wereldklasse gebrouwen, zoals prijsbeest Abt12.

De brouwerij is trots op haar erfgoed, maar durft ook vernieuwen. In 2023 nam St.Bernardus een nieuwe bottelarij in gebruik én ons onder de arm om een nieuwe bezoekersbeleving te realiseren. Dat is het ook geworden. De ‘Brewery Tour’ is een échte belevenis en biedt een exclusieve blik achter de schermen.

Sint Bernardus Brouwerij 4

Vanop de passerelle volg je ‘de dans van de flesjes’ in de vernieuwde bottelarij.

Sint Bernardus Brouwerij 5

Bierflesjes worden keer op keer opnieuw gebruikt. Welke weg leggen ze af?Bakken persoonlijkheid

Brouwerij St.Bernardus is niet je zoveelste brouwerij. Dit brouwershuis heeft karakter en pit! Het unieke DNA is verweven in elk aspect van de bezoekersbeleving. Elk St.Bernardus-bier heeft een andere kleur. Deze opvallende branding van het assortiment was het uitgangspunt voor de kleurrijke inrichting.

Sint Bernardus Brouwerij 8
Sint Bernardus Brouwerij 3

Eigenaar Hans is liefhebber van brocante en antiek. Zijn passie is een rode draad in het ontwerp van de bezoekersbeleving. In de hedendaagse nieuwbouw kom je overal meubels met karakter tegen. Ze kregen een leuke invulling. Niet enkel in de inrichting, maar ook in de geanimeerde films en applicaties combineren we authentiek beeldmateriaal met hedendaagse illustraties. Het parcours mixt oud en nieuw, helemaal volgens het DNA van de brouwerij.

Sint Bernardus Brouwerij 10

In de lades van de voorraadkast vind je tips, weetjes en recepten.

Doorspekt met humor

Brouwerij St.Bernardus is een ambitieuze, maar ook gemoedelijke plek. Het bezoekersparcours is doorspekt met humor. Dat hoor je in de leuke audiofragmenten en zie je in de speelse grafiek. De vrolijke illustraties van Leonard Cools verbeelden het verhaal. Deel in het plezier: neem een knotsgekke foto voor de ‘instagrammable wall’.

Sint Bernardus Brouwerij 9
Sint Bernardus Brouwerij 11

Een straffe geschiedenis en nog straffere bieren

‘Op café’ kom je te weten hoe de brouwerij eerst brouwde in opdracht van bevriende paters trappisten, maar ondertussen haar eigen, eigenzinnige koers vaart. Je maakt kennis met het assortiment en de kunstcollectie van de brouwerij in de Hall of Fame.

Sint Bernardus Brouwerij 12

De geschiedenis van de brouwerij: een filmplot vol onverwachte wendingen.

Sint Bernardus Brouwerij 10

Sappige anekdotes en quotes op de tijdlijn en de paravent in het caféetje.

Sint Bernardus tekening

Historische beelden en nieuwe illustraties vullen elkaar aan.

W1600q75 Sint Bernardus Brouwerij 1

De drie topbieren van de brouwerij krijgen een opvallende ereplaats in de Hall of Fame.

Brouwen in vervlogen en nieuwe tijden

De oude brouwketel en filterkuip voelen zich aan de kant geschoven. Gloednieuwe ketels hebben hun werk overgenomen. In een daverende audio-en lichtshow laten ze hun ongenoegen horen.

Sint Bernardus Brouwerij 22

De oude brouwketel laat stoom af.

Sla vervolgens zelf aan het brouwen. In de nieuwe brouwzaal bedien je een machtige brouwmachine. En als goede brouwer weet je vast dat bier brouwen tijd kost. In een ludieke film vertelt een staande klok je waarom tijd zo’n belangrijk ingrediënt is.

Sint Bernardus Brouwerij 13

Word zelf meesterbrouwer voor één dag.

Sint Bernardus Brouwerij 14

De staande klok verklapt de geheime ingrediënten: goede gist en véél tijd.

Een belevenis voor iedereen

Een brouwerijbezoek niets voor kinderen? Toch wel! Zij schieten Bernard de brouwer te hulp. Hij morste op het recept en zoekt de onleesbare ingrediënten. Wie ze vindt, kan de code kraken en krijgt een stoere plaktattoo als beloning. Ook mensen met een auditieve beperking of taalachterstand hoeven niets te missen. Aan het onthaal ligt voor hen een uitgeschreven versie van het audioparcours klaar.

W880q75 Sint Bernardus Brouwerij
Sint Bernardus Brouwerij 15

Hart voor de regio én voor mensen

De brouwerij heeft een groot hart voor haar regio en wil voor de bezoekers een uitvalsbasis zijn om de streek te verkennen. Ga op ontdekking in de applicatie: medewerkers van de brouwerij geven de beste tips voor een uitje.

Droge keel gekregen onderweg? Beloon jezelf met een fris biertje in Bar Bernard en geniet op het terras van het indrukwekkende panorama. Je kijkt tot in Frankrijk, waar het verhaal van de brouwerij ooit begon.

Sint Bernardus Brouwerij 16
Sint Bernardus Brouwerij 7


Wij en geselecteerde partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologie als aangegeven in het cookiebeleid. U kunt toestemming geven voor het gebruik van deze technologie door deze kennisgeving te sluiten.

Bailleul ontwerpbureau wordt wondering