Bosland bank in sahara 6

Gebiedsontwikkeling Bosland

Zesduizend hectare bomen: Lommel, Hechtel-Eksel en Overpelt (Limburg) tellen samen een naar Belgische normen gigantisch stuk natuur. Onder de naam ‘Bosland’ bundelen de drie gemeentes en onder andere het Agentschap voor Natuur en Bos hun krachten.

Bosland 3
Bosland 1
Bosland 2

Heldere infopanelen melden dat je bent aangekomen en zetten je op de goede weg.

Wij tekenden voor elke gemeente een onthaal uit dat de bezoekers verwelkomt, rust biedt, de weg toont. Hier zit je helemaal in het groen, en blijft de parking comfortabel dichtbij – handig voor wie met de kinderwagen of de rolstoel het gebied intrekt! Hier laadt de bezoeker zich op om de natuur ten volle te beleven.

Voor elke gemeente hebben we telkens een hoofd- en een nevenonthaal ingericht. Zo’n hoofdonthaal maakt je wegwijs in het gebied, maar is ook een rustplek waar je kan picknicken en spelen. Met interactieve spellen maken we de bezoeker warm om het achterliggende natuurgebied te ontdekken. Het nevenonthaal is kleiner van opzet: hier vind je een handige plek om af te spreken. Heldere infopanelen zetten je op de goede weg. Verspreid over het gebied geven picknicktafels, zitbanken, grens- en infoborden vorm aan de Bosland-identiteit. Bosland kon ontstaan door de intense samenwerking tussen de stad Lommel, de gemeentes Hechtel-Eksel en Overpelt, Agentschap Natuur en Bos, Toerisme Limburg en het Regionaal Landschap Lage Kempen.

Bosland tekening1
Bosland tekening2
21 Bosland
22 Bosland

Op wandelafstand van de parking zijn er speelplekken ingericht.

02 Bosland

Picknicken op de stilste en mooiste plekjes.

08 Bosland
09 Bosland

Wij en geselecteerde partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologie als aangegeven in het cookiebeleid. U kunt toestemming geven voor het gebruik van deze technologie door deze kennisgeving te sluiten.