Schatkamer6

Schatkamer O.L.V.-Basiliek Tongeren

In het centrum van Tongeren opende in juni 2016 het Teseum de deuren. Dit topmuseum huisvest de Schatkamer én de Archeologische site van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek. Bij de realisatie van beide musea waren we nauw betrokken. We bedachten de scenografie met de verhalen en adviseerden over de exploitatie.

De kerkschat van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek is eeuwenoud, bijzonder kostbaar en nagenoeg compleet. Sinds jaar en dag trekt ze pelgrims aan. Het museum dompelt je onder in het verleden van Tongeren: de collectie schittert meer dan ooit. Deze schatkamer gaat de concurrentie aan met die van Keulen, Aachen en Maastricht.

Schatkamer

Visuele effecten doen deze monstrans nog meer schitteren.

Verhalen en high tech gaan in de Schatkamer hand in hand. Zo neemt een iPod je mee op ontdekking langs de topstukken van de collectie. Voor volwassenen, kinderen en ook jongeren maakten we een apart verhaal, op ieders maat. Kinderen gaan op schattentocht met Servaas: een onstuimige misdienaar, met wie ze samen schatten uit de brand redden. Op het programma van de jongeren: goud, zilver en andere blingbling, de kracht van kleuren, symbolen en superhelden! De app voor volwassenen gaat het diepst in op het verhaal van de kerkschat en verrijkt de wandeling met stemmige muziek.

We verzorgden samen met en in opdracht van architectenbureau Michel Janssen het ontwerp, de coördinatie en de inhoudelijke uitwerking. De Schatkamer kwam tot stand in overleg met het Centrum voor Religieuze Kunst en Cultuur, de kerkfabriek van de basiliek en de stad Tongeren.

Verborgen achter vergulde deuren, schittert de schat meer dan ooit. Ieder object komt tot zijn recht in deze presentatie met uitgekiende verlichting
Teseum 24
Teseum 26
Teseum
Teseum 2
Schatkamer Teseum

Rondleiding op maat voor volwassenen, jongeren en kinderen in Teseum.

Naast het standaardparcours krijgen kinderen en jongeren een rondleiding op maat.

Teseum 31

Wij en geselecteerde partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologie als aangegeven in het cookiebeleid. U kunt toestemming geven voor het gebruik van deze technologie door deze kennisgeving te sluiten.

Bailleul ontwerpbureau wordt wondering