Teseum Archeologische Site Header

Archeologische site O.L.V- Basiliek Tongeren

Tongeren is opnieuw een topmuseum rijker: de Archeologische site van het Teseum. Hiermee is een volgende fase gerealiseerd, want aan de Schatkamer van het Teseum mochten we al enkele jaren geleden meewerken. De Archeologische site onthult de geheimen in de ondergrond van de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek en vertelt zo het boeiende Tongerse verleden. Tongeren is de eerste stad van België: een verhaal van 2000 jaar continuïteit.


Teseum Archeologische Site 08

Een belevingsvol parcours onder de basiliek voert de bezoekers langs de resten van dit ver verleden. Bij deze tijdreis gaan verhalen en high-tech hand in hand. De bezoekers worden ondergedompeld in een soundscape, met stemmen en projecties. Zo brengen we de mensen van vroeger weer tot leven: van de Romeinse elite, over de allereerste gelovigen, langs een vloekende hertog tot de bouwers van de monumentale basiliek. 

Teseum app voor jongeren

Verhalen en high-tech gaan hier hand in hand.


Volwassenen, kinderen en jongeren krijgen een apart parcours, op hun eigen maat. De ambities reiken ver: we halen alles uit de kast om jong en oud in binnen- en buitenland aan te spreken.

Teseum Archeologische Site 20

Ontdek het ontzettend lang verleden van Tongeren.

Teseum Archeologische Site 23

Zak door de vloer en ga steeds verder terug in de tijd.

We verzorgden samen met en in opdracht van architectenbureau Michel Janssen het ontwerp, de coördinatie en de inhoudelijke uitwerking. De Archeologische site kwam tot stand in overleg met Onroerend Erfgoed, de kerkfabriek van de basiliek en de stad Tongeren.

Teseum Archeologische Site 24

De collectie muurschilderingen is uniek voor het noorden van het Romeinse Rijk.

W1600q75 Tongeren Teseum Archeologische site

Film brengt sfeerbeelden uit vroegere tijden.

Wij en geselecteerde partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologie als aangegeven in het cookiebeleid. U kunt toestemming geven voor het gebruik van deze technologie door deze kennisgeving te sluiten.

Bailleul ontwerpbureau wordt wondering