Header Kleine Nete

Onthaalplan voor de vallei van de Kleine Nete

De vallei van de Kleine Nete ligt in het hart van de Kempen. De rivier snijdt er door het landschap en is de verbindende factor tussen mensen, plekken en activiteiten. Samen met de betrokken gemeenten gingen we op zoek naar de eigenheid van het gebied. Het resultaat: een onthaalplan dat de vallei van de Kleine Nete een herkenbaar karakter geeft. Zo zetten we het gebied op de kaart als een veerkrachtige, florerende bestemming voor echte buitenbeentjes.

TPA Lier 091

De Kleine Nete bij Lier. ©Toerisme Provincie Antwerpen

In co-creatie met 13 gemeenten

De vallei van de Kleine Nete loopt van Retie tot Lier. Samen met Provincie Antwerpen, het Samenwerkingsverband van de Kleine Nete en de 13 betrokken gemeenten gingen we in vier creatieve workshops op zoek naar het DNA van het gebied. In een identiteitsoefening en kaartoefening verzamelden we de nodige input om een streekverhaal en een streekplan uit te bouwen.

Een streekverhaal voor buitenbeentjes

Het streekverhaal omschrijft de eigenheid van de vallei in drie bouwstenen. Met 'Buiten de lijntjes, binnen de draagkracht' geven we een insteek aan toekomstige initiatieven. De empty nesters en jonge gezinnen zijn daarbij de belangrijkste doelgroepen. Zij ervaren het Kempengevoel, het is de sfeer die de bewoners uitdragen.

Kleine Nete voor buitenbeentjes
De drie bouwstenen van het streekverhaal vatten wat de vallei zo uniek maakt. De rivier is de blauwe draad.
Kleine Nete montage

Streekplan vol beleving

Het streekplan brengt alle beleefzones van de vallei van de Kleine Nete in kaart. Elke beleefzone heeft zijn eigen troeven, afhankelijk van de aanwezige natuur, het erfgoed, de recreatiemogelijkheden, de padenstructuren, de draagkracht van de plek en de omgang met bewoner en ondernemer. Per zone brengen we de beleving in kaart door de sterktes te beschrijven en de mogelijke activiteiten op te lijsten. Zo willen we het aanbod divers en overzichtelijk maken en is elke zone op zichzelf een bestemming voor minstens een halve dag.

Klein Nete kaart POI
Kleine Nete beleef

We duiden de toegangen van elke beleefzone aan op het streekplan en onderzoeken de bereikbaarheid volgens het STOP-principe.

W880q75 Kleine Nete collage

Een moodboard brengt de belangrijkste troeven in beeld.

Wij en geselecteerde partners gebruiken cookies of vergelijkbare technologie als aangegeven in het cookiebeleid. U kunt toestemming geven voor het gebruik van deze technologie door deze kennisgeving te sluiten.

Bailleul ontwerpbureau wordt wondering